• Egyesületünk tagja, Szabó Ádám 2018. március 01 – évvel megkezdte próbaidejét az Országos Mentőszolgálat kötelékében.

Ádámmal az egyesület újraalakulásakor vettük fel a kapcsolatot, hisz mindig is tudtuk, hogy mentőápoló szeretne lenni. Már az elején is tevékenyen kivette a részét, mind az Öte alapításában, mind pedig az utána következő időszakban. A hivatása iránti elköteleződése végett vettünk részt tavaly az Országos Elsősegélynyújtó Versenyen, ahol csapatunk az országos döntőig jutott. A 2017-es Savaria Történelmi Karneválon szintén jelen voltunk, mint elsősegélynyújtók, ahol mind a csapat, mint ahogy Ádám is jelesre vizsgázott. Munkájának köszönhetően az újraalakult Öte visszatért a gyökereihez, hiszen Szombathelyen nem csupán a tűzvédelemben vettek részt, hanem 1904-től betegszállítással is foglalkoztak. Ádám tevékenysége felélesztette az egyesület ezen ágát, ami azóta is szépen fejlődik.

Nem csak mentő, tűzoltó is. 2017 – ben sikeres alapfokú tűzoltó vizsgát szerzett. Gyakorlatok alkalmával mindig lelkiismeretesen végezte a rá bízott feladatokat, ahol tud, midig ott van és kiveszi a részét a csapatmunkából. Mások segítése tehát soha nem ütközhet Ádámnál akadályba, elhivatottsága példaértékű.

Egyesületünk egyik fő célja az ifjúság, az új generáció nevelése. Akik fiatalon eldöntik, hogy ők az életmentést választják hivatásukként őket szeretnénk a pályán tartani, és a fiatalokat mind a tűzoltó mind pedig a mentő hivatás felé terelni. Ádám az első olyan tagunk, aki még iskolásként csatlakozott és egyesületünk tagjaként, fiatalon állt be szolgálatba. Példaértékű ez számunkra, és jelzi, hogy az út, amin haladunk jó irányba visz. Több fiatal tagunk van, aki ugyanilyen ambíciókkal rendelkezik, mint Ádám, reméljük, hogy sok-sok ilyen sikert könyvelhetünk el a jövőben.

Büszkék vagyunk rád Ádám! Sok sikert, jó egészséget és kevés vonulást kívánunk neked!